Oglasi

Jerusalemska pravoslavna crkva tužila grupu jevrejskih naseljenika

Većina pravoslavnih kršćana u Jerusalemu su Palestinci i prodaja nekretnina Izraelcima je izazvala gnjev.
Jerusalemski patrijarhat tvrdi da ima 'jasan dokaz' o korupciji od osporavane odluke iz 2004. o prodaji u Starom graduEPA

Grčka pravoslavna crkva je saopćila da je podnijela novu tužbu protiv grupe jevrejskih naseljenika u nastojanju da se poništi odluka Vrhovnog suda kojom se podržava prodaja nekretnina u mahom palestinskim dijelovima jerusalemskog Starog grada.

Jerusalemski patrijarhat tvrdi u tom saopćenju da ima "jasan dokaz" o korupciji od osporavane odluke iz 2004. o prodaji u Starom gradu, uključujući dva hotela kojima rukovode Palestinci.

Prodaja nekretnina

U junu je sud presudio u korist izraelske organizacije koja teži da poveća jevrejsko prisustvo u palestinskim područjima Svetog grada, prenosi Beta.

Većina pravoslavnih kršćana u Jerusalemu su Palestinci i prodaja nekretnina Izraelcima je izazvala gnjev.

Izrael je osvojio istočni Jerusalem u Šestodnevnom ratu 1967. godine, a Palestinci planiraju da tamo bude sjedište njihove buduće države koja će obuhvatiti Pojas Gaze i Zapadnu obalu.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.