Jersey City: Nekoliko mrtvih u pucnjavi, ubijen i policajac

Jedinice specijalne policije SWAT i federalni agenti su odgovorili na poziv, a policija je blokirala veću raskrsnicu gdje se pucnjava desila (AP)

Nekoliko ljudi, uključujući najmanje jednog policajca, ubijeno je u Jersey Cityju, nakon što su dvije osobe otvorile vatru u blizini jedne trgovine, javlja The New York Times, pozivajući se na zvaničnike.

Iz gradske uprave je potvrđeno kako je na mjestu događaja “nekoliko mrtvih”.

Navodno je više od sat vremena u gradskoj četvrti Greenville trajala razmjena vatre, dok su helikopteri kružili.

Prethodno je guverner američke savezne države New Jersey, Phil Murphy potvrdio da su policajci upucani tokom pucnjave u Jersey Cityju.

Policijske snage su odgovorile na poziv o „aktivnom napadaču vatrenim oružjem“ na toj lokaciji.

Lokalni mediji javljaju kako je najmanje jedan policajac upucan. Nije jasno da li je još neko povrijeđen niti na koliko osoba se odnose izjave guvernera.

Blokada raskrsnice

Jedinice specijalne policije SWAT i federalni agenti su odgovorili na poziv, a policija je blokirala veću raskrsnicu gdje se pucnjava desila. U tom području ima katolička škola, nekoliko prodavnica, košer supermarket i frizer, dodaju agencije.

Policijske jedinice su prečešljavale školu koja je u blokadi, navode agencije.

Navodi se kako su se čule salve teške puščane vatre, što je prestalo do 14:00 po lokalnom vremenu, a ta lokacija je odmah preko Hudson rijeke u odnosu na njujorški Manhattan.

Izvor: Agencije