Oglasi

Jens Stoltenberg posjetio Christchurch i džamiju Al-Noor

Generalni sekretar NATO-a u ponedjeljak je počeo dvodnevnu posjetu Novom Zelandu.
Jens Stoltenbers je kazao kako današnji sigurnosni izazovi zahtijevaju zajedničke napore i partnerstvo NATO

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, tokom boravka na Novom Zelandu posjetio je Christchurch i Wellington.

Stoltenberg je u ponedjeljak počeo dvodnevnu posjetu Novom Zelandu, a tom prilikom u Christchurchu se sastao s gradonačelnicom Lianne Dalziel, prenijela je Anadolija.

Nakon toga, posjetio je i džamiju Al-Noor, na koju je u martu 2019. izveden teroristički napad, a položio je i cvijeće, te se sastao sa predstavnicima muslimanske zajednice.

Generalni sekterar NATO-a izrazio je saučešće, te podsjetio kako je bio premijer Norveške u vrijeme terorističkog napada 2011.

Kasnije tokom dana Stoltenberg se sastao sa studentima i akademicima Centra za strateške studije Univerziteta Victoria u Wellingtonu.

Upozorio na prijetnje od terorizma

Tom prilikom kazao je kako današnji sigurnosni izazovi zahtijevaju zajedničke napore i partnerstvo.

Upozorio je i na prijetnje od terorizma.

Stoltenberg će se u utorak sastati s premijerkom Novog Zelanda Jacindom Ardern, ministrom vanjskih poslova Winstonom Petersom, ministrom odbrane Ronom Markom i drugim zvaničnicima.

Stoltenberg bi nakon Novog Zelanda trebao boraviti u zvaničnoj posjeti Australiji.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.