Jedriličari donijeli Hrvatskoj još jedno zlato

Hrvatski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić osvojili su zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, što je osma medalja hrvatskih natjecatelja.

Njih su dvojica i prije posljednje utrke bili favoriti za osvajanje najsjajnijeg odličja. Kontrolirali su situaciju i na kraju slavili ispred Australaca Mathewa Belchera i Willa Ryana i Grka Panagiotisa Mantisa i Pavlosa Kagialisa.

Fantela i Marenić su na svojim trećim Igrama okrunili višegodišnji rad prvom olimpijskom medaljom, nakon devetog mjesta u Pekingu 2008. i šestog u Londonu 2012. godine.

Njih dvojica godinama su u samom svjetskom vrhu, imaju šest medalja sa svjetskih prvenstava uključujući i zlato iz 2009. godine, dok su na posljednja dva svjetska prvenstva bili srebrni. U karijeri su i tri puta osvajali europska zlata.

Najuspješnije Igre za Hrvatsku

Prethodno su se u finale plasirali i vaterpolisti Hrvatske, te su tako osigurali barem srebrnu medalju.

Prije zlata jedriličara, medalje istog sjaja za Hrvatsku donijeli su Sandra Perković (bacanje diska), Martin i Valent Sinković (veslanje), Josip Glasnović (trap).

Srebra su osvojili Tonči Stipanović (jedrenje) i Damir Martin (veslanje).

Najmanje srebrnu medalju osvojili su vaterpolisti, a brončanu medalju osigurao je boksač Filip Hrgović koji sutra ima priliku ući u finale i osigurati sjajnije odličje.

Ovo su najsupješnije Igre za Hrvatsku od njezinog osamostaljenja.

Izvor: Al Jazeera i agencije