Oglasi

Japanska kompanija Rakuten kupuje Viber

Kompanija, koja je vlasnik Pinteresta i Koba, kupuje popularnu aplikaciju za poruke i pozive za 900 miliona dolara.
Rakuten, koji se nadmeće sa kompanijama Amazon i Yahoo, u Japanu ima uspješnu mrežu za online kupovinuAFP/Getty

Japanska kompanija Rakuten saopćila je da će za 900 miliona dolara kupiti kompaniju Viber Media sa Kipra, koja je vlasnik popularne aplikacije za pozive i poruke.

Kompanija iz Tokija smatra da će ta aplikacija, koja ima 280 miliona korisnika širom svijeta, biti ključna platforma u budućnosti, pošto ljudi sve više koriste mobilne uređaje za multimedijalne sadržaje umjesto televizora i kompjutera.

Rakuten, koji se nadmeće sa kompanijama Amazon i Yahoo, u Japanu ima uspješnu mrežu za online kupovinu, a sada želi da proširi poslovanje izvan Japana, prenio je AP.

Udvostručen profit

Ova kompanija je već vlasnik Pinteresta i kanadskog proizvođača elektronskih čitača knjiga Koba.

U 2012. godini udvostručila je profit na 427 miliona dolara.

"Ova kombinacija predstavlja izvrsnu priliku za Viber da unaprijedi naš brzi rast korisnika i na postojećem i na novom tržištu“, rekao je izvršni direktor i osnivač Vibera Talmon Marco.

"Dijeleći iste ciljeve kao Rakuten, naša vizija je da budemo najbolja komunikacijska platforma na svijetu i naša kombinacija sa Rakutenom je važan korak u tom smjeru“, dodao je.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.