Jaguar testira terenac u Crnoj Gori

Jedna od vodećih svjetskih automobilskih industrija – Jaguar, u Crnoj Gori testira i promovira svoj prvi sportski terenac.

Njima je to prilika približiti performanse vozila nazvanog F-PACE brojnim svjetskim novinarima, a crnogorskoj turističkoj organizaciji neprocjenjiva reklama na svjetskoj razini.

I to u pravom trenutku – na početku sezone.

Slano jezero kod Nikšića danima je poligon za testiranje prvog jaguarovog sportskog terenca nazvanog F-PACE. To je ujedno i prvi put da je Crna Gora mjesto globalne promocije neke automobilske industrije.

“Ovo je definitivno prostor velike prirodne ljepote, također ima i dobar ‘miks’ puteva za planinsku i vožnju pored obale, ali i izazovne krivine koje zaista mogu biti dobar test za vožnju i upravljanje ovim vozilom”, kaže Del Sehmar iz kompanije Jaguar.

Zakupili cijeli Sveti Stefan

Mark Van Loo je jedan od 700 novinara iz cijelog svijeta koji će imati priliku vidjeti Crnu Goru i probati jaguarovo novo vozilo. Njemu se posebno dopao zvuk motora.

“Vozi se kao sportski auto, zvuči kao sportski auto, brz je kao sportski auto, tako da sam vrlo impresioniran. U ovom segmentu velika je komkurencija, imate Porsche, Audi i Mercedes, a za Jaguar je ovo prvi ovakav auto. Bio sam radoznao i sada sam zadovoljan”, kaže ovaj novinar iz Nizozemske.

Tko ga poželi, izdvojit će samo za osnovnu verziju 47.000 eura. No, nije se štedjelo ni za njegovu promociju.

“Koliko je kompanija Jaguar potrošila na reklamiranje svog prvog terenca u Crnoj Gori nije bilo moguće saznati. No, da nisu štedjeli govori podatak da su za smještaj svog osoblja i novinara na 40 dana zakupili cjelokupno ostrvo-hotel Sveti Stefan, gdje najam samo jednog apartmana tokom sezone košta između 1.300 i 4.500 eura”, izvještava reporterka Al Jazeere Milica Marinović.

Više u videoprilogu…

Izvor: Al Jazeera