Oglasi

Izvučena beživotna tijela dvojice rudara kod Srebrenice

Nesreća se dogodila oko 10 sati kada se na rudare obrušilo više od 50 kubnih metara materijala u pripremnom hodniku.
Nadležni Inspektori izvršili su uviđaj na licu mjestaAD-Boksit

Nakon više od 10 sati kopanja, izvučena su tijela dvojice rudara zatrpanih u odronu jame Braćan Rudnika „Boksit“ na području Srebrenice.

Portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar za agenciju Anadolija potvrdio je da su beživotna tijela rudara izvučena oko 19.30 sati.

Dodao je da je naređena obdukcija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Stradali su rudari Slaviša Žugić (44) iz Milića i Branislav Ostojić (30) iz Zvornika.

Kako navodi Fena, i Žugić i Ostojić bili su kvalifikovani i iskusni rudari.

Istraga o mogućim propustima

Nesreća se dogodila danas oko 10 sati kada se na rudare obrušilo više od 50 kubnih metara materijala iz krovnog dijela pripremnog hodnika.

Odmah nakon saznanja o nesreći obaviješteni su Republički rudarski i geološki inspektori, koju su već u popodnevnim satima bili na licu mjesta, kao i policija i hitna pomoć.

Ekipa čete za spasavanje, kao i zaposleni, našli su se brzo na licu mjesta, čineći sve da se odstrani materijal i dođe do zatrpanih rudara.

Nadležni Inspektori izvršili su uviđaj na licu mjesta, pa je za očekivati da će oni, kao mjerodavna službena lica, dati odgovarajuće izjave a dalja istraga, svakako će pokazati, da li je bilo određenih propusta, koji su doprinijeli da dođe do nesreće.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.