Izvrsni Teletović nedovoljan za uspjeh Netsa

LeBron James za Heat postigao 22 poena, dok je Mirza Teletović predvodio Netse sa 20 poena (Getty Images)

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirza Teletović nije uspio krunisati odličnu partiju u dresu Brooklyn Netsa pobjedom nad aktuelnim prvakom Miami Heatom, koji je u konferencijskoj polufinalnoj seriji NBA lige na Istoku poveo sa 2-0.

Miami je na domaćem terenu savladao Netse rezultatom 94:82, a San Antonio je na Zapadu bio bolji od gostiju Portland Trail Blazersa rezultatom 114:97, protiv kojih vode 2-0 u seriji.

Prvak Miami se izvukao protiv Netsa koji su vodili gotovo cijelu utakmicu, a potom pali u završnici susreta. Miami je serijom trica i sjajnom odbranom u posljednjim minutama pokazao ko je prvak, a u ovom doigravanju još ne znaju za poraz jer su u prvom kolu “otpratili” Charlotte sa 4-0.

LeBron James je bio prvi strijelac Miamia sa 22 poena, Chris Bosh je dodao 18, a Dwyane Wade 14 poena.

“Ovo je doigravanje, a utakmice doigravanja se dobivaju odbranom ili šutom u posljednjim sekundama. Nama taj šut večeras nije trebao”, kazao je James.

Netse je predvodio bh. reprezentativac Mirza Teletović (20) koji je postigao šest trica iz devet pokušaja, a osramotio se centar Kevin Garnetta, koji prvi put u NBA karijeri na jednoj utakmici nije postigao poen.

Netsi s malo nade idu kući jer je i tradicija protiv njih – u doigravanjima su od 11 dvoboja protiv Miamia dobili samo jedan. Sljedeće dvije utakmice igraju se u New Yorku.

Spursi u formi

Veterani San Antonija ulaze u veliku formu jer su i u drugoj utakmici kod kuće “pregazili” Portland, a posljednje tri utakmice doigravanja Spursi su dobivali s prosječnom razlikom od 21 poena.

Portland je već u drugoj četvrtini zaostajao 20 poena, a u toj četvrtini domaćini su ubacili čak 41 poen.

Za domaćine je najviše postigao Kawhi Leonard (20) koji je promašio samo jedan šut, dok je Portland predvodio Nicolas Batum sa 21 poenom i devet skokova.

San Antonio Spursi su u drugoj utakmici polufinala doigravanja NBA lige ugostili Portland Trail Blazerse, a gosti sa sjevera SAD-a dočekani su na teksaški način – sa zmijom čegrtušom u svlačionici.

Prije utakmice košarkaši Portlanda su na ulasku u svoju svlačionicu u dvorani San Antonija zatekli doduše malu, ali opasnu zmiju čegrtušu, jednan od simbola Teksasa. Zmija je bila u ormariću koji je pripao Thomasu Robinsonu, a on nije bio nimalo oduševljen “teksaškom dobrodošlicom”.

“Mislim da sam skočio pet metara uvis, urlao sam kao luđak, a potom su to činili i moji suigrači kada su vidjeli zmiju”, kazao je Robinson. Nakon velike panike, zmiju su uhvatili zaštitari.

Rezultati: Istočna konferencija: Miami Heat – Brooklyn Nets 94:82 (Miami vodi sa 2-0).

Zapadna konferencija: San Antonio Spurs – Portland Trail Blazers 114:97 (San Antonio vodi sa 2-0).

Izvor: Agencije