Oglasi

Izraelsko oružje za borbena vozila Vojske Crne Gore

Vlada je dogovorila da Crna Gora uđe u aranžman s Izraelom i kompanijom Elbit kako bi naoružala borbena vozila.
Crna Gora je za odbranu ove godine izdvojila 2,98 posto bruto domaćeg proizvodaEPA - Ilustracija

Crna Gora će od kompanije Elbit iz Izraela kupiti naoružanje za borbena vozila, saopćio je crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković.

Naveo je da će dvije pješadijske čete biti kompletno opremljene, objavila je Radio-televizija Crne Gore, prenosi Tanjug.

Bošković je, uoči posjete Izraelu, rekao da je Vlada dogovorila da Crna Gora uđe u aranžman s Izraelom i kompanijom Elbit kako bi naoružala borbena vozila.

Dodao je da je to spoj koji će omogučiti najbolju opremljenost pripadnika Vojske Crne Gore, prije svega pješadijskih jedinica.

Izdvajanja premašila NATO standarde

Budžet Ministarstva odbrane Crne Gore u 2019. godini iznosio je 56,5 miliona eura, kada se uzme u obzir i pokrivanje rate za tri helikoptera koja su kupljena prošle godine.

U Vladinim dokumentima navedeno je da će izdvajanja Crne Gore za odbranu u 2019. godini činiti 2,98 posto bruto domaćeg proizvoda (BDP), što je znatno više od dva posto koliko je predviđeno NATO standardima.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.