Oglasi

Izraelski vojnici ubili maloljetnog Palestinca

Tokom protesta 'Veliki marš za povratak' u pograničnom dijelu Pojasa Gaze poginula je jedna, a ranjeno 75 osoba.
Palestinci od 30. marta duž granice Pojasa Gaze i Izraela organiziraju proteste 'Veliki marš za povratak' Reuters

Izraelski vojnici su u petak, prilikom intervencije na mirnim protestima na Zapadnoj obali, ubili maloljetnog Palestinca, javlja Anadolija.

U saopćenju Ministarstva zdravstva Palestine se navodi da su izraelski vojnici na sjeveru Ramallaha tokom protesta otvorili vatru u kojoj je ubijen 16-godišnji Muhammed Nahla.

Navodi se da je mladić prvo teško ranjen, kada su ga vojnici pogodili u predjelu abdomena, a potom je prebačen u bolnicu, gdje je podlegao.

Prilikom intervencije izraelskih vojnika na protestima "Veliki marš za povratak" u pograničnom dijelu Pojasa Gaze ranjeno je 75 Palestinaca.

Povrijeđeno sedam medicinskih radnika

U saopćenju Ministarstva zdravstva Palestine se dodaje da se među ranjenima nalazi jedan fotoreporter i sedam medicinskih radnika.

Palestinci od 30. marta duž granice Pojasa Gaze i Izraela organiziraju proteste "Veliki marš za povratak".

Izraelski vojnici protiv civilnog stanovništva koje traži povratak na teritoriju sa koje su protjerani i ukidanje blokade Gaze, koja traje od 2006. godine, odgovaraju vatrom.

U izraelskim napadima tokom demonstracija ubijeno je više od 220, a ranjeno hiljade Palestinaca.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.