Oglasi

Izraelski vojnici na Zapadnoj obali ubili Palestinca

Vojnici su u blizini kontrolnog punkta El-Jelema u Jeninu otvorili vatru na dvojicu Palestinaca koji su se vozili na motociklu.
Izraelska vojska navodi da su vojnici otvorili vatru na Palestince nakon što su, navodno, bacili eksplozivnu napravuArhiva

Izraelski vojnici su na okupiranoj Zapadnoj obali ubili Palestinca, tvrdeći da je u blizini kontrolnog punkta bacio eksplozivnu napravu.

Prema saopćenju palestinskog Crvenog polumjeseca, izraelski vojnici su u blizini kontrolnog punkta El-Jelema u gradu Jeninu otvorili vatru na dvojicu Palestinaca koji su se vozili na motociklu.

Jedna od Palestinaca je ubijen, dok je drugi ranjen.

Nisu ranjeni izraelski vojnici

U saopćenju se navodi da je tijelo ubijenog Palestinca preuzeo Crveni polumjesec te ga prebacio u bolnicu u Jeninu.

U saopćenju izraelske vojske se navodi da su izraelski vojnici otvorili vatru na dvojicu Palestinaca nakon što su, navodno, u blizini kontrolnog punkta bacili eksplozivnu napravu.

U saopćenju se navodi da tokom incidenta nijedan od izraelskih vojnika nije ranjen.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.