Oglasi

Izraelski vojnici na Zapadnoj obali ranili 15 Palestinaca

Palestinci su, kao i svakog petka, protestirali zbog izgradnje ilegalnih jevrejskih naselja i zida razdvajanja.
Demonstracije protiv izgradnje zida razdvajanja i ilegalnih jevrejskih naselja održavaju se svakog petkaEPA

Izraelski vojnici su u petak, tokom intervencije na protestima protiv ilegalnih jevrejskih naselja na okupiranoj Zapadnoj obali, gumenim mecima ranili 15 Palestinaca.

Koordinator Odbora narodnog otpora Palestine Murad Ishtivi kazao je da su izraleski vojnici tokom protesta na Zapadnoj obali nasrnuli na okupljene Palestince.

Istakao je da su Palestinci protestirali zbog izgradnje ilegalnih jevrejskih naselja na Zapadnoj obali.

Napomenuo je, također, da su izraelske snage koristile suzavac i gumene metke kako bi rastjerale demonstrante, a Palestinci su uzvratili, bacajući kamenice na vojnike.

Protiv izgradnje zida

Potvrdio je da su izraelski vojnici gumenim mecima ranili 15 Palestinaca, dok je veliki broj njih bio pod utjecajem suzavca.

Demonstracije protiv izgradnje zida razdvajanja i ilegalnih jevrejskih naselja održavaju se svakog petka u različitim dijelovima okupirane Zapadne obale, posebno u Kafr Qaddumu u gradu Nablusu.

Prema međunarodnom pravu, sva jevrejska naselja na okupiranom teritoriju smatraju se ilegalnima.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.