Oglasi

Izraelski sud naredio protjerivanje direktora Human Rights Watcha

Sud u Jerusalemu naredio je da se protjera lokalni direktor organizacije Omar Shakir i da napusti zemlju u roku od dvije sedmice.
OIzraelski ministar unutrašnjih poslova naredio je protjerivanje Omara Shakira prošle godineReuters

Sud u Jerusalemu naredio je da se protjera lokalni direktor organizacije Human Rights Watch - HRW Omar Shakir i da napusti zemlju u roku od dvije sedmice.

Okružni jerusalemski sud je odbacio žalbu Shakira da ostane u Izraelu zbog njegove podrške bojkotu te zemlje, prenosi Beta.

Izraelski ministar unutrašnjih poslova naredio je protjerivanje Shakira prošle godine, označivši ga "aktivistom bojkota", što su HRW i Shakir porekli.

Zabrana bojkota

Izrael je 2017. godine usvojio zakon kojim se zabranjuje ulazak svakom strancu koji javno poziva na bojkot Izraela.

Shakir, građanin Sjedinjenih Američkih Država, radio je za HRW sa sjedištem u New Yorku kao direktor u Izraelu i Palestini od oktobra 2016. godine.

On sada do 1. maja mora da ode iz Izraela.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.