Oglasi

Izraelski ministar poslao EU 'hiljadu puta dovraga'

Steinitz je reagovao na kritike koje je Evropska unija uputila zbog postupanja policije prema arapskim demonstrantima.
Mediji podsjećaju da je Steinitz prije samo dvije sedmice pozdravio izraelske veze s EU-om tokom obilježavanja Dana Evrope 9. majaEPA

Izraelski ministar energetike Yuval Steinitz kritikovao je Evropsku uniju zbog kritika koje je uputila na račun postupanja izraelske policije prema izraelsko-arapskim demonstrantima, prenose agencije.

"Oni mogu ići hiljadu puta dovraga", rekao je ministar za lokalni radio 103FM.

"Ovo je vrhunac licemjerstva. Ta ista Evropska unija sada se ulizuje Iranu i pomoći će toj državi u suočavanju s američkim sankcijama", rekao je Steinitz.

Mediji podsjećaju da je Steinitz prije samo dvije sedmice pozdravio izraelske veze s EU-om tokom obilježavanja Dana Evrope 9. maja u rezidenciji ambasadora Unije u Izraelu.

Brza istraga

Evropska unija u srijedu je zatražila "brzu istragu" o navodima da je izraelski policajac slomio nogu izraelsko-arapskom aktivistu koji je uhapšen u sjevernom izraelskom gradu Haifi.

Aktivistu Jafara Faraha zatvorila je policija kao odgovor na proteste koji su održani u znak podrške palestinskim demonstrantima u Pojasu Gaze.

"Šaljem dovraga Evropsku uniju, koja zapravo ne predstavlja evropske države. To je organizacija koju niko ne vodi, a koja živi vlastiti život. Ona (EU) manje je prijateljska nego što su to evropske države koje je sačinjavaju", dodao je Steinitz.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.