Izraelski ministar: Izrael je jedina država koja ubija Irance

Hanegbi je kazao da je izraelska vojska 'Iran napala hiljadu puta u Siriji' (EPA)

Izraelski ministar izjavio je u nedjelju da je Izrael “jedina država na svijetu koja već dvije godine ubija Irance”.

Ministar za regionalnu suradnju Tzachi Hanegbi izjavio je to u razgovoru za izraelski radio govoreći o pojačanim napetostima u odnosima između Irana i Sjedinjenih Američkih Država.

Bio je to odgovor na pitanje o “opreznom držanju” Washingtona u vezi sa sporom između američkog bliskog saveznika Velike Britanije i Irana u vezi tankera koje su zaplijenile dvije zemlje, prenosi Hina.

Novinar je upitao Hanegbija što bi se dogodilo kada bi Izrael i Iran bili u takvoj situaciji.

‘Hiljade napada’

“Mi smo Iran napali hiljadu puta u Siriji, nekad to priznamo sami, nekad to objave strani mediji, nekad zapovjednik vojske, nekad zapovjednik avijacije, ali to je koordinirana politika”, rekao je.

“I kao što vidite odgovor Irana je vrlo suzdržan, ne zato što nemaju kapacitete, nego zato što znaju da s Izraelom nema šale”, istaknuo je ministar.

Iranska televizija Press na to je reagirala tvitom: “Pogledajte kako Izraelci otvoreno i ponosno govore o ubijanju Iranaca!”.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu prošloga je mjeseca rekao: “Izrael je stotine puta djelovao kako bi spriječio da Iran ojača vojnu prisutnost u Siriji, dok otvoreno i aktivno poziva i radi na uništenju Izraela”.

Izvor: Agencije