Izraelska kompanija od januara leti za Dubai

Odluka o letu za Dubai je donesena zbog velike potražnje privatnog sektora, poduzetnika, turističkih grupa te organizatora konferencija, navode iz kompanije (EPA)

Druga po veličini izraelska aviokompanija Arkia International započet će od 2021. godine dnevne letove za Dubai, jedan od sedam Ujedinjenih Arapskih Emirata.

“Ponosni smo što smo prva kompanija koja je pokrenula direktnu prodaju avionskih karata za Dubai”, rekao je Oz Berlowitz, izvršni direktor kompanije, objavilo je izraelski portal Wall, a prenosi Anadolija.

Berlowitz je poručio da je odluka o letu za Dubai donesena zbog velike potražnje privatnog sektora, poduzetnika, turističkih grupa te organizatora konferencija.

Naglasio je također kako razmatraju i pokretanja direktnih letova za Sharjah i Bahrein.

Ukidanje viza

Tokom prve zvanične posjete UAE-a na visokom nivou Izraelu u utorak su između dvije zemlje potpisana četiri sporazuma, uključujući sporazum o ukidanju viza.

Izrael i UAE dogovorili su u nedjelju da će između aerodroma Ben Gurion u Tel Avivu i aerodroma Abu Dhabi i Dubai sedmično biti 28 letova.

UAE I Bahrein u septembru su postali prve arapske države nakon četvrt stoljeća koje su potpisale sporazume o uspostavljanju formalnih odnosa s Izraelom.

Izvor: Agencije