Oglasi

Izrael ponovo aktivirao 'virtualnu ambasadu' u Zaljevu

Inicijativa na Twitteru je prvi put pokrenuta 2013. godine, ali su aktivnosti na njemu obustavljene godinu poslije.
Izraelska ministrica kulture i sporta Miri Regev prisustvovala je turniru u džudou u UAE-uAP

Izraelsko Ministarstvo vanjskih poslova reaktiviralo je "virtualnu ambasadu", koja ima za cilj promociju dijaloga sa zemljama Zaljeva.

Lansirana prvi put 2013. godine, ambasada je bila aktivna na Twitteru manje od godinu, prije nego što je početkom 2014. godine prestala s aktivnostima.

"Sa zadovoljstvom najavljujemo ponovno lansiranje stranice 'Izrael u Zaljevu', sa željom da promoviramo dijalog između Izraela i zaljevskih nacija", objavilo je Ministarstvo vanjskih poslova.

"Nadamo se da će ova virtuelna ambasada doprinijeti boljem razumijevanju između naroda Zaljeva i Izraela na različitim poljima."

Ofir Gendelman, glasnovornik izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, na Twitteru je pozvao zaljevske korisnike da počnu pratiti stranicu.

Himna Izraela u Emiratima

Dok Izrael ne održava diplomatske odnose ni s jednom od šest članica Vijeća za zaljevsku saradnju - GCC, analitičari tvrde da se neke od tih država ne protive normalizaciji odnosa s Tel Avivom.

U oktobru je Netanyahu iznenada posjetio Muscat, nakon poziva sultana Omana Qaboosa.

Malo poslije toga izraelska ministrica kulture i sporta Miri Regev prisustvovala je turniru u džudou u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, na kojem je intonirana himna Izraela.

Netanyahu je prošle godine često govorio o poboljšanju odnosa Izraela s arapskim zemljama.

Izvor: Al Jazeera i agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.