Oglasi

Izložba učenika iz BiH u EU institucijama

Učenici su predstavili svoje viđenje budućnosti Bosne i Hercegovine i njeno mjesto u Evropskoj uniji.
Učenici su posjetili i Misiju Bosne i Hercegovine pri EUUstupljeno Al Jazeeri

Izložba odabranih učeničkih radova u okviru projekta "Moje mjesto u EU" u utorak je upriličena u Evropskoj službi za vanjske poslove - EEAS u Briselu.

Clive Rumbold, zamjenik šefa Odjeljenja za Zapadni Balkan u EEAS-u, čestitao je učenicima na prikazanim radovima.

On i drugi posjetitelji su tokom izložbe razgovarali s učenicima, koji su predstavili svoje viđenje budućnosti Bosne i Hercegovine i njeno mjesto u Evropskoj uniji, ali i vlastite planove.

Učenike je prije izložbe primila direktorica za Zapadni Balkan pri Generalnoj direkciji za proširenje EU-a Genoveve Ruiz Calavera.

Budućnost narednih generacija

Njenim govorom je prije tri mjeseca u Sarajevu otvoren projekat "Moje mjesto u Evropi: izgradnja i promocija dijaloga o EU integraciji".

Učenici su joj uručili jedan od radova koji je napravljen u okviru projekta, a na kojem dominira sarajevska Vijećnica.

Calavera je u razgovoru s učenicima izrazila želju da nastave ulagati trud na putu promocije EU integracija, jer to je ujedno budućnost ove, ali i narednih generacija.

Učenici su posjetili i Misiju Bosne i Hercegovine pri EU.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.