Izet Hajrović potpisao za Werder iz Bremena

Hajrović je prošao ljekarske kontrole, a 19. jula trebao bi se pridružiti saigračima u novom timu za vrijeme priprema u Austriji (AFP)

Bosanskohercegovački reprezentativac Izet Hajrović potpisao je četverogodišnji ugovor s njemačkim Bundesligašem Werderom iz Bremena, prenosi agencija Anadolija.

Iz ovog njemačkog nogometnog kluba je potvrđeno kako je ugovor potpisan i da će, prema njemu, Hajrović dres Werdera nositi do 2018. godine.

Hajrović je iz švicarskog Grasshoppera u pauzi prošle sezone prešao u turski Galatasaray, ali je došlo do problema u isplaćivanju dogovorenih sredstava i Hajrović se zbog toga žalio rukovodstvu Svjetske nogometne asocijacije.

Prošao ljekarske kontrole

U saopćenju iz kluba se navodi kako je bh. nogometaš u srijedu prošao ljekarske kontrole, a 19. jula trebao bi se pridružiti saigračima u novom timu za vrijeme priprema u Austriji.

Sportski direktor Werdera Thomas Eichin je izrazio zadovoljstvo zbog Hajrovićevog dolaska i dodao da se nada kako će se on brzo adaptirati u novom klubu.

Trener ovog kluba Robin Dutt je istakao da će Hajrović biti važno pojačanje u napadu, jer se radi o brzom igraču, koji je veoma spretan u duelima “jedan na jedan” s protivnikom.

Hajrović je u dresu turskog Galatasaraya odigrao osam utakmica.

Izvor: Agencije