Ivanka Trump savjetnica američkog predsjednika

Ivanka Trump nedavno je sjedila uz njemačku kancelarku Angelu Merkel tokom njene posjete Bijeloj kući (EPA)

Ivanka Trump, kći američkog predsjednika Donalda Trumpa, potvrdila je da će raditi u Bijeloj kući u ulozi neplaćenog, neformalnog savjetnika svog oca.

“Čula sam da su neki zabrinuti zbog toga što ću osobno savjetovati predsjednika, pa ću zato biti zaposlena u Bijeloj kući kao neplaćena službenica i povinovati se svim etičkim pravilima i drugim propisima kao i ostali federalni službenici”, navela je Trump u priopćenju.

Agencija Reuters podsjeća da su pitanja o mogućem sukobu interesa postavljena nakon što je 20. ožujka najavljeno da će Ivanka (35) postati neformalna savjetnica svog oca.

Potvrđeno je da će imati ured u Zapadnom krilu Bijele kuće.

“Drago nam je što je Ivanka Trump odlučila poduzeti taj korak kao potpora predsjedniku”, navela je i Bijela kuća u priopćenju.

“Ivankina usluga kao neplaćene zaposlenice unapređuje naše opredjeljenje za etiku, transparentnost i usklađenost”, dodaju.

I suprug radi u Trumpovom uredu

Ivankin suprug Jared Kushner također radi kao viši savjetnik predsjednika, ali za taj angažman ne prima naknadu.

Ni Kushner ni Ivanka Trump nemaju iskustva u politici.

U nekoliko mjeseci otkad joj je otac postao predsjednik Ivanka Trump redovito je bila prisutna na sastancima u Bijeloj kući.

Početkom godine bila je u društvu oca kad mu je u posjet došao japanski premijer Shinzo Abe, a ranije ovog mjeseca sjedila je uz njemačku kancelarku Angelu Merkel.

Ivanka Trump kći je Donalda Trumpa iz prvog braka sa češko-američkom poslovnom ženom i modelom Ivanom Zelničkovom.

Osim Ivanke, imaju još dva sina: Donalda Jr. i Erica.

Izvor: Agencije