Oglasi

Italijanska mornarica spasila 36 migranata

Italijanski ministar Matteo Salvini odmah je izjavio da migrantima neće biti dozvoljen ulaz u Italiju.
MigrantiEgejsko more svojevremeno je bila glavna ruta za migrante koji pokušavaju ući u Evropu preko TurskeEPA - Arhiva

Italijanska mornarica saopštila je da je spasila 36 migranata sa broda u međunarodnim vodama kod libijske obale.

Među migrantima, na brodu je bilo osmero dece i dvije žene, navela je mornarica i dodala da su migranti bili oko 140 kilometara od libijske obale, prenijela je agencija Beta.

Ministar unutrašnjih poslova Italije Matteo Salvini izjavio je odmah nakon saopštenja mornarice da migrantima neće biti dozvoljeno da dođu u Italiju. 

Kršenje međunarodnog prava

„Nema dostupne luke za njihov dolazak. Ja sam ministar koji brani granice, blokira švercere, protjeruje one koji su ilegalno ovdje i štiti Italijane“, rekao je Salvini na jednom predizbornom skupu uoči izbora za Evropski parlament. 

Visoki komesarijat Ujedinjenih nacija za izbjeglice (UNHCR) pozvao je na međunarodnu solidarnost kako bi neka zemlja prihvatila migrante jer bi njihov povratak u Libiju kršio međunarodno pravo zbog sukoba u toj zemlji.

Izvor: Agencije
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.