Oglasi

Italija: Velika zapljena mafijaške imovine

Policija zaplijenila imovinu u vrijednosti većoj od 1,6 milijardi eura u najvećoj zapljeni ikad u Palermu.
Policija u Palermu navela je da se radi o jednoj od najvećih zapljena ikadEPA - Ilustracija

Talijanska policija objavila je u srijedu da je zaplijenila više od 1,6 milijarda eura vrijednu imovinu talijanske mafije.

Imovina i novac vodili su se na ime petero braće i sestara sa Sicilije, koji se sumnjiči za veze s Cosa Nostrom, prenosi Hina.

Mafijaška organizacija navodno je pomogla tri brata i dvije sestre, opisane kao poslovni ljudi iz okolice Palerma, da dobiju na natječajima građevinske ugovore za javne radove.

Jedna od najvećih zapljena ikad

U priopćenju policije se navodi da je ova zapljena imovine jedna od najvećih takvih akcija koja je izvedena u Palermu i dodaje da će dodatne informacije priopćiti kasnije, prenosi Tanjug agenciju Reuters.

Cosa Nostra s kalabrijskom 'Ndranghetom i napuljskom Camorrom dugo djeluje u Italiji i posljednjih godina proširila je aktivnosti na gradove na sjeveru zemlje.

Tri godine recesije u Italiji pomoglo je širenju korupcije.

Italija je na 69. od 177 zemalja po antikorupcijskom indeksu Transparency Internationala.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.