Oglasi

Italija ne dozvoljava iskrcavanje migranata iz Libije

Spašeni migranti ne mogu sa broda, dok Rim ne dobije odgovor Brisela kako će biti raspoređeni u Evropskoj uniji. 
Brodu, na kojem se nalaze migranti, dopušteno je da bude preko noći u sicilijskom gradu AugustiEPA

Spašeni migranti, njih najmanje 130, nalazi se na brodu talijanske obalne straže usidrenom u jednoj sicilijskoj luci i neće im biti dopušteno iskrcavanje sve dok Rim ne dobije odgovor iz Bruxellesa o tome kako će biti raspoređeni u Europskoj uniji. 

Brodu Gregorettiju je dopušteno da bude preko noći u sicilijskom gradu Augusti, rekao je ministar prijevoza Danilo Toninelli u nedjelju.

Trudna žena i njezin suprug, i njihovo troje djece dobili su dopuštenje da napuste Gregoretti u subotu, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

Ministar unutarnjih poslova i zamjenik premijera Matteo Salvini u petak je rekao da se ostale zemlje EU-a moraju  obvezati da će preuzeti migrante pa će Italija dopustiti njihovo iskrcavanje  na talijansku obalu.

Ribarskim čamcima spasavali migrante

Europska komisija sada radi na tom slučaju.

Italija, zajedno s Maltom, Grčkom i Španjolskom, nosi se s lavovskim dijelom priljeva migranata koji su proteklih godina stigli preko Sredozemlja u Europsku uniju, što te zemlje  smatraju neprihvatljivim.

Migranti su najprije pokupljeni u četvrtak, neki od njih uz pomoć talijanskih ribarskih čamaca, izvješćuje novinska agencija Adnkronos.

Prošle godine, skupina od 177 migranata bila je u sličnoj situaciji nakon što talijanski ministar Matteo Salvini gotovo tjedan dana nije dopuštao da se iskrcaju.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.