Oglasi

Istraživanje: Slaba podrška Amerikanaca Trumpu

Oko šest od 10 Amerikanaca ne odobrava način na koji američki predsjednik obavlja svoju funkciju.
Postoji neka podrška Trumpovoj ekonomskoj politici, ali način na koji rješava druga pitanja je slabo ocijenjen Reuters

Oko šest od deset Amerikanaca ne odobrava način na koji američki predsjednik Donald Trump obavlja svoju funkciju, pokazalo je istraživanje koje su danas objavili agencija AP i NORC Centar za istraživanje javnih poslova.

Istraživanje je, ipak, pokazalo da postoji neka podrška Trumpovoj ekonomskoj politici, ali da je način na koji on rješava druga pitanja slabo ocijenjen, prenosi Tanjug.

Zadovoljno samo 36 posto Amerikanaca

Kako se navodi, samo 36 posto Amerikanaca odobrava način na koji Trump obavlja svoj posao kao predsjednik, dok je 62 posto njih nezadovoljno. 

Istraživanje je provedeno ubrzo nakon što su se dogodile pucnjave u Texasu i Ohiju, u kojima je više desetaka ljudi ubijeno i koje su podstakle Amerikance da traže reakciju od izabranih zvaničnika. 

Iako ovi rezultati mogu biti neprijatni za američkog predsjednika, koji se suočava sa reizborom za četrnaest mjeseci, oni su izuzetno dosljedni, tvrdi AP. 

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.