Oglasi

Istraživanje: Rekordno nizak nivo podrške koaliciji Angele Merkel

Udio glasova konzervativaca njemačke kancelarke - CDU/CSU, te SPD-a, opao je za tri postotna boda.
Kancelarka se nada da će izbori u Bavarskoj pomoći vratiti osjećaj stabilnosti u njemački politički životEPA

Podrška konzervativcima Angele Merkel i njenom koalicionom partneru, Socijaldemokratskoj partiji Njemačke, dosegnula je rekordno nizak nivo, pokazalo je istraživanje javnog mišljenja, u vrijeme dok se njemačka kancelarka bori kako bi spriječila da se njena razjedinjena vlada raspadne.

Udio glasova konzervativaca Angele Merkel -  Kršćansko-demokratska unija, Kršćansko-socijalne unija, te SPD-a opao je za tri postotna boda, na 26, odnosno 15 posto, pokazalo je istraživanje koje je uradio DeutschlandTrend za radioteleviziju ARD.

Izbori u Bavarskoj

To su najniže brojke ikada u ovom mjesečnom istraživanju za ove koalicijske stranke, navodi  ARD.

Njemačka kancelarka se nada da će izbori u bogatoj Bavarskoj pomoći vratiti osjećaj stabilnosti u njemački politički život, nakon krize koja je potresa zadnju godinu.

No, predizborne ankete pokazuju da će se CSU, saveznica Angele Merkel, suočiti s katastrofalnim rezultatom u nedjelju i da će izbori otvoriti vrata velikom preoblikovanju nacionalnih politika, uključujući ponovo aktualiziranje pitanja o budućnosti same kancelarke.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.