Oglasi

Istraga NASA-e o SpaceX-u i Boeingu zbog Elona Muska

SpaceX i Boeing su kompanije koje je Američka svemirska agencija izabrala da od 2019. godine prevoze astronaute u svemir.
Elon Musk je pušio marihuanu tokom gostovanja na internetskoj radioemisiji kod Joea RoganaReuters - Arhiva

Američka svemirska agencija - NASA je potvrdila kako će početi istragu o korištenju droga i o sigurnosti kod njenih pružatelja usluga SpaceX-a i Boeinga, prenose agencije.

Navodi se kako su se iz NASA-e odlučili na ovaj korak nakon što je Elon Musk, osnivač i glavni izvršni direktor SpaceX-a, pušio joint uživo u intervjuu ovog septembra.

Čelnik američke svemirske agencije za letove s ljudskom posadom William Gerstenmaier rekao je za Washington Post kako će istraga biti usmjerena na "sve što bi moglo utjecati na sigurnost".

U saopćenju poslanom agenciji France Presse, NASA je potvrdila kako će "narednih mjeseci, zajedno s privatnim partnerima, provesti istragu kako bi bila sigurna da kompanije ispunjavaju zahtjeve NASA-e u vezi sa sigurnosti na radu, u prvom redu da poštuju zahtjev o okolini bez droge".

Musk zapalio joint u studiju

SpaceX i Boeing su dvije kompanije koje je NASA izabrala da od 2019. godine prevoze astronaute u svemir.

Musk je pušio marihuanu u septembru, tokom gostovanja na internetskoj radioemisiji kod Joea Rogana.

Domaćin razgovora je potvrdio kako je Musk zapalio joint u studiju.

Potom je čelnik SpaceX-a rekao kako skoro nikad ne puši marihuanu, navode američki mediji.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.