Oglasi

ISIL preuzeo odgovornost za napad u S. Arabiji

Pripadnici snaga sigurnosti usmrtili četiri napadača u gradu Zulfi kod zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova.

Oružana grupa Islamska država Irak i Levant (ISIL, ISIS) preuzela je odgovornost za jučerašnji napad na zgradu saudijskih snaga sigurnosti u gradu Zulfi gdje su ubijena sva četiri napadača, dok su tri pripadnika sigurnosti ranjena, prenose agencije.

Zulfi se nalazi 250 kilometara sjeverno od prijestolnice Rijada, navodi agencija Reuters.

Videosnimci na internetu i društvenim mrežama pokazivali su ubijene naoružane muškarce sa automatskim puškama i eksplozivnim uređajima.

Proboj automobilom

Novinska agencija Aamaq, koja je povezana sa ISIL-om, u ponedjeljak je objavila videosnimak navodnih napadača „mučenika“ . Reuters navodi kako nije jasno kada je ovaj snimak načinjen.

Na snimku, jedan muškarac optužuje kraljevsku porodicu Saudijske Arabije da su nevjernici, te navodi kako je napad osveta za muslimane koji su zatvoreni u ovom kraljevstvu, ali i Siriji i Iraku.

Saudijski mediji jučer su objavili kako su napadači pokušali automobilom probiti se kroz kapiju jedne zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova, ali da su ih snage sigurnosti zaustavile kada su otvorile vatru.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.