Oglasi

Iransko pravosuđe blokiralo Instagram

Iranske vlasti ranije su htjele blokirati sadržaje Instagrama putem pametnog filtera, ali im je to bio skup poduhvat.
Vlasti su obećale narodu Irana objasniti zašto se blokira pristup InstagramuIlustracija

Iransko pravosuđe odlučilo je uvesti blokadu za pristup planetarno popularnoj društvenoj mreži Instagram, javlja Anadolija. 

Zamjenik glavnog iranskog tužioca Javada Javidniya izjavio je kako je pomenuta odluka već donesena, no da još nije implementirana. 

Javidniya je kazao kako su iranske vlasti ranije obećale da će sadržaje pomenute mreže blokirati putem pametnog filtera, no to nije obavljeno obzirom da je riječ o skupom poduhvatu. 

'Narodu treba saopštiti razloge'

"Sada imamo odluku pravosuđa prema kojoj se ova platforma zatvara. Većina unutar Vrhovnog vijeća za cyber sigurnost također smatra da se treba blokirati pristup", rekao je Javidniya. 

Ministar za komunikacije i informacione tehnologije Javad Azari Jahromi je, odgovarajući na pitanja novinara nakon sastanka Vijeća ministara, izjavio kako se narodu Irana treba saopćiti zašto se blokira pristup Instagramu, odnosno da narod treba znati što će donijeti ta zabrana. 

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.