Iranski general: Zračne snage spremne za borbu protiv Izraela

Agencije navode kako iranski zvaničnici često poručuju kako će uništiti Izrael (EPA)

Prvi čovjek iranskih zračnih snaga kazao je kako su njegove jedinice „nestrpljive i spremne“ započeti borbu protiv Izraela kako bi uništili tu državu, prenose agencije.

Istup generala Aziza Nassirzadeha desio se nekoliko sati nakon što su izraelski mlazni avioni napali iranske vojne ciljeve u Siriji.

Municija, obavještajci…

YRC.ri, internetski portal povezan sa iranskom državnom TV stanicom, prenio je riječi Nassirzadeha koji je još naveo kako su „mlade generacije zračnih snaga nestrpljive i spremne za borbu protiv cionističkog režima kako bi ga izbrisali sa lica planete“.

On je govorio tokom posjete akademiji zračnih snaga nakon izraelskih napada koji su se desili u ponedjeljak prije zore.

Izraelska vojska (IDF) saopćila je kako su mete bile skladišta municije, mjesto bitno za obavještajne službe, te kamp za vojnu obuku. Dodaju kako su napadi bili odgovor na raketu koje su iranske snage u nedjelju ispalile prema Izraelu.

Agencije navode kako iranski zvaničnici često poručuju kako će uništiti Izrael.

Žrtve kod aerodroma

U napadu na aerodrom koji se nalazi na jugoistoku Damaska poginula su četiri sirijska vojnika, dok ih je šest ranjeno, objavio je vojni centar ruske odbrane, a prenijela agencija RIA.

Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR) javlja kako je u napadima poginulo ukupno 11 osoba.

U međuvremenu, sirijska državna agencija SANA objavila je da je protivvazdušna odbrana te zemlje oborila nekoliko “neprijateljskih meta”. 

Ruski odbrambeni centar tvrdi da je sirijska protivvazdušna odbrana uništila više od 30 izraelskih navodećih projektila.

Izvor: Agencije