Iran negira izvještaje: Ne pregovaramo sa SAD-om

SAD, Vojska, Vojnici
SAD želi osigurati da sirijska naftna polja ne padnu u ruke Iranu ili nekoj drugoj oružanoj grupi, kaže Graham (EPA)

Iransko Ministarstvo vanjskih poslova negiralo je izvještaje da je Iran započeo pregovore sa Sjedinjenim Američkim Državama, javlja agencija Beta.

Portparol Ministarstva Seyyed Abbas Mousavi „kategorički odbacuje izveštaje koji citiraju kuvajtske zvaničnike i njihovu tvrdnju da su Iran i SAD započeli pregovore“, objavljeno je na internetskoj stranici iranskog ministarstva.

„Nema ni direktnih, ni indirektnih pregovora Irana i SAD-a“, izjavio je Mousavi, navedeno je na sajtu njegovog ministarstva. 

Trump siguran da će Iran tražiti pregovore

Vrhovni iranski lider ajatolah Ali Khamenei izjavio je 14. maja, na sastanku sa zastupnicima i zvaničnicima Vlade Irana, da je Iran odbio da nastavi pregovore sa SAD-om.

Još 15. maja, američki predsjednik Donald Trump napisao je na Twitteru da je siguran da će Iran ubrzo zatražiti da počne pregovore sa njegovom zemljom.

Predsjednik SAD-a Donald Trump pooštrio je ekonomske sankcije protiv Irana, a njegova administracija pojačava prisustvo u regiji, optužujući Iran da predstavlja prijetnju američkim trupama i interesima.

Izvor: Agencije