Oglasi

Iran na listu terorističkih grupa stavio Centralnu komandu američke vojske

Teheran je tako odgovorio na nedavni potez SAD-a da na listu terorističkih organizacija stavi Revolucionarnu gardu Irana.
SAD, Vojnici, Vojska, SirijaIran će svaku saradnju s američkom vojskom također kvalificirati kao terorističku aktivnostEPA - Arhiva

Parlament Irana danas je usvojio odluku kojom je na terorističku listu te zemlje stavio Centralnu komandu američke vojske (CENTCOM).

Vlasti Irana tako su odgovorile na nedavni potez Sjedinjenih Američkih Država (SAD) koje su na listu terorističkih organizacija stavile Revolucionarnu gardu Irana, javila je Anadolija.

Iranska novinska agencija IRNA javlja da je iranski parlament današnju odluku donio kako bi se suprotstavio američkim pokušajima destabilizacije regije.

'Spriječiti neprijateljske aktivnosti američke vojske'

Shodno odluci parlamenta u Teheranu, vlada i oružane snage Irana poduzet će potrebne korake kako bi američke snage spriječili u bilo kakvim neprijateljskim aktivnostima.

Odlukom parlamenta Iran će i svaku saradnju s američkom vojskom također kvalificirati kao terorističku aktivnost.

Potez iranskog parlamenta uslijedio je dan nakon što je Washington najavio da će uskratiti povlastice koje je uživalo osam država kojima je tako bio dozvoljen uvoz iranske nafte.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.