Oglasi

Iraku isporučeno 20 stranih boraca ISIL-a, većinom Francuza

Sirijske demokratske snage, koje predvode Kurdi, Iraku su do sada predale više od 280 iračkih boraca grupe Islamska država Irak i Levant.
Iraku bi trebala biti izručena ukupno 502 borca grupe ISILArhiva/Al Jazeera

Sirijske opozicione snage, koje se bore protiv oružane grupe Islamska država Irak i Levant u Siriji - ISIL, predale su prošle sedmice Iraku 20 stranih boraca te organizacije.

Među tim borcima kojima najviše je državljana Francuske, javila je agencija Reuters, pozivajući se na neimenovane iračke vojne izvore.

Strani borci grupe ISIL predati su iračkoj vojsci u četvrtak, naveli su izvori.

Većina Francuzi

U toj grupi se nalazi 14 francuskih državljana, rekao je britanskoj agenciji vojni izvor koji zapovijeda snagama u blizini sirijske granice.

Prethodno je iračka vojska objavila da su Sirijske demokratske snage - SDF, koje predvode Kurdi, a koje podržavaju SAD, Iraku do sada predale više od 280 iračkih boraca ISIL-a.

Kako je ranije dogovoreno, Iraku bi trebala biti izručena ukupno 502 borca.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.