Oglasi

Irački premijer pružio punu podršku Turskoj

Uz Tursku smo u vezi s nacionalnom valutom i podržavamo je u svim mjerama koje će poduzeti, rekao je Haider al-Abadi.
Sigurnost, blagostanje i stabilnost Iraka ujedno i sigurnost, blagostanje i stabilnost Turske, rekao je Recep Tayyip ErdoganAnadolija

Irački premijer Haider al-Abadi pružio je, tokom sastanka s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, punu podršku Turskoj.

"Uz Tursku smo u vezi s nacionalnom valutom. Podržavamo Tursku u svim mjerama koje će poduzeti", rekao je Abadi.

Ukazao je i na zajednički stav kada je riječ o sigurnosti granice.

"Ne želimo da ijedna teroristička organizacija djeluje na iračkoj teritoriji i protivimo se tome", kazao je Abadi.

Erdogan je izjavio kako je njegova zemlja spremna s novom vladom Iraka raditi na jačanju suradnje na nekoliko polja i produbljivanju bilateralnih odnosa, javlja Anadolija.

'Problem Iraka je i naš problem'

"Spremni smo s novom vladom, koja će biti formirana, raditi na produbljivanju bilateralnih odnosa i razvijanju suradnje na nekoliko ključnih polja, među kojima su sigurnost i ekonomija", rekao je Erdogan.

Dodao je kako su "sigurnost, blagostanje i stabilnost Iraka ujedno i sigurnost, blagostanje i stabilnost Turske".

"Drugi granični prijelaz bit će u korist Iraka i naše zemlje. Vjerujem da ćemo poduzeti potrebne korake o ovom pitanju. Problem Iraka je i naš problem. Spremni smo uraditi što možemo kada je riječ o ponovnoj izgradnji zemlje", kazao je Erdogan.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.