Oglasi

Interpol uhapsio 49 osoba zbog krijumčarenja migranata

Policijska operacija provedena je u četiri dana u koordiniranim akcijama u 11 zemalja.
Interpol vodi još 13 istraga širom regiona, tvrdi generalni sekretar Juergen Stock. EPA

Međunarodna policijska organizacija Interpol saopštila je da je u okviru policijske operacije usmjerene protiv krijumčara migranata uhapšeno 49 ljudi na američkom kontinentu, prenijela je Beta. 

Prema Interpolu, hapšenja su provedena u četiri dana u koordiniranim akcijama u jedanaest zemalja.

"Sa još 13 istraga otvorenih širom regije, ono što vidimo je tek vrh ledenog brijega", rekao je generalni sekretar Interpola Juergen Stock. 

Otkrivena dva miliona dolara

Međunarodna policijska organizacija navela je danas da je policija u Nikaragvi spasila 22 afrička i haićanska migranta uključujući i djecu u okviru "Operacije Andi" i da je trideset potencijalnih žrtava trgovine ljudima radi seksualne eksploatacije spašeno u Dominikanskoj Republici.

Interpol je dodao da je 31 osoba uhapšena u Kolumbiji gde je otkriveno gotovo dva miliona dolara u finansijskim transakcijama.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.