Oglasi

Interaktivno: Najpoželjnije atrakcije u regiji

Korisnici turističke stranice TripAdvisor odabrali su najomiljenija odredišta u ovoj godini.

TripAdvisor je jedna od najpoznatijih i najposjećenijih turističkih stranica u svijetu. Ta stranica objavila je spisak najpoželjnijih atrakcija u svijetu.

Riječ je o najvećoj svjetskoj zajednici ljubitelja putovanja, a turističke atrakcije rangirane su prema broju recenzija i pozitivnih ocjena posjetilaca.

Prema ovogodišnjim podacima, najpopularnije odredište u regiji jesu Plitvička jezera, kojima je odličnu ocjenu dao 81 posto posjetilaca. O tom nacionalnom parku u Hrvatskoj recenziju je napisalo više od 11.000 turista, a najveću ocjenu dodijelilo mu je 4.226 posjetilaca.

Turistima se u Bosni i Hercegovini najviše sviđa novootvoreni Muzej ratnog djetinjstva, s 244 recenzije i 188 najvećih ocjena.

U Crnoj Gori najpopularniji je planinski vrh Bobotov kuk, koji je zaradio 110 recenzija i 52 odlične ocjene.

Oplenac je najpopularnije odredište u Srbiji, sa 108 recenzija i 55 najvećih ocjena.

Izvor: Al Jazeera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.