Oglasi

Intenzivna artiljerijska vatra u Donjecku

Nije moguće procijeniti posljedice artiljerijskog napada zbog policijskog sata tokom noći.
Artiljerijski napad je bio najžešći od septembraEPA - Ilustracija

Intenzivna artiljerijska vatra izbila je rano jutros u Donjecku, na istoku Ukrajine, a jačina detonacija nije do sada viđena u pobunjeničkom regionu od prekida vatre koji je u Minsku potpisan u septembru.

Oružana vatra u blizini centra grada Donjecka počela je noćas, u 02:00 sata po lokalnom vremenu i mogla se čuti, istog intenziteta, i dva sata kasnije, naveli su izvještači agencije AFP sa lica mjesta.

Specijal: Kriza u Ukrajini

Francuska agencija navodi da, za sada, nije moguće procijeniti posljedice artiljerijskog napada, zbog policijskog sata tokom noći koje su nametnule proruske vlasti u Donjecku i obližnjoj Makivki.

Zabrinutost OSCE-a

Posmatrači Organizacije za evropsku saradnju i saradnju (OSCE) izrazili su zabrinutost pošto su bili svjedoci prisustva neobilježene kolone tenkova, artiljerijskih topova i boraca u kamionima kako se premještaju kroz istočnu Ukrajinu pod kontrolom proruskih snaga, prenosi Tanjug.

Jučerašnji izvještaj OSCE-a uslijedio je dan pošto je ukrajinska vojska saopštila da je primijetila veliku kolonu tenkova i drugog teškog naoružanja da ulazi u zemlju iz Rusije, u dijelu granice koja je pod kontrolom pobunjeničkih boraca.

AFP navodi da Rusija poriče umiješanost u borbama na istoku, iako otvoreno daje političku i humanitarnu podršku proruskim snagama u Ukrajini.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.