Oglasi

Infografika: Kako će se dijeliti novac u Ligi nacija

UEFA je objavila kako će za 50 posto povećati novčane nagrade za učešće i uspjehe u Ligi nacija.
Četiri pobjednika grupa u ligi A igrat će za trofej Lige nacija u junu 2019.Reuters

Evropska krovna nogometna organizacija UEFA objavila je prošle sedmice da će za 50 posto povećati novčane nagrade za učešće i uspjehe u Ligi nacija, takmičenju koje je od septembra ove godine zamijenilo prijateljske utakmice evropskih reprezentacija.

Za učešće u ovom takmičenju predviđena je naknada od 0,75 do 2,25 miliona eura, ovisno o ligi u kojoj se učesnik takmiči. Ukoliko reprezentacija osvoji prvo mjesto u grupi prethodni iznos će se udvostručiti.

Maksimalan iznos koji timovi mogu zaraditi u grupnoj fazi su: 4,5 miliona eura za ligu A, 3 miliona za ligu B, 1,5 miliona za ligu C, i 1,5 miliona za ligu D.

Četiri pobjednika grupa u ligi A igrat će za trofej Lige nacija u junu 2019. i za to će dobiti posebne novčane nagrade, tako da će pobjednik ovog takmičenja ukupno inkasirati 10,5 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.