Oglasi

Infantino: Vjerujemo u sistem VAR iako nije savršen

Predsjednik Svjetske nogometne asocijacije je govorio nakon Nogometnog samita FIFA-e u Istanbulu.
Gianni Infantino: Ispravnost odluka sudija bila je 95 posto, a sada je i do 99 postoAnadolija

Predsjednik Svjetske nogometne asocijacije - FIFA Gianni Infantino je izjavio kako i dalje postoje greške na nogometnim terenima uprkos uvođenju sistema VAR, dodajući kako u FIFA-i ipak podržavaju ovaj napredni sistem.

"To je kao mala beba koju moramo njegovati. Ispravnost odluka sudija bila je 95 posto, a sada je i do 99 posto. Naravno da ne može biti 100 posto. Mi vjerujemo u VAR, nije savršen, ali podržavamo ovaj napredni sistem", kazao je on.

Infantino je govorio na konferenciji za medije održanoj posljednjeg dana Nogometnog samita FIFA-e u Istanbulu, na kojem su učestvovali predsjednici i visoki zvaničnici nogometnih saveza članica FIFA-e.

Predrasude prema arapskom svijetu

Istakao je kako je pokrenuto i pitanje da na Svjetskom prvenstvu 2020. godine u Kataru učestvuje 48 selekcija.

"Raspravlja se o tome da na Svjetskom prvenstvu učestvuje 48 timova. Vidjet ćemo da li je to moguće", rekao je prvi čovjek svjetske kuće nogometa.

Dodao je kako u zapadnom svijetu postoje određene predrasude prema ljudima u arapskom svijetu.

"Ipak, možda bi se to konačno moralo promijeniti, možda i nogomet tome može doprinijeti", poručio je čelnik FIFA-e.

Na kraju je istakao da Turska posjeduje potencijal da bude domaćin najvećih nogometnih takmičenja, kao što su svjetska i evropska prvenstva.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.