Oglasi

Infantino: Mundijal u Kataru možda sa 48 reprezentacija

Ako bude donesena odluka o proširenju SP-a 2022. godine, Katar bi domaćinstvo podijelio sa nekom od zemalja iz regiona.
Moramo da vidimo da li je moguće to izvesti, istakao je predsjednik FIFA-eEPA

Proširenje Svjetskog prvenstva u fudbalu sa 32 na 48 reprezentacija moglo bi se desiti umjesto planirane 2026. već 2022. godine, kazao je Gianni Infantino, predsjednik Međunarodne fudbalske asocijacije (FIFA), prenosi Anadolija.

Ukoliko bude donesena odluka o povećanju broja reprezentacija već od 2022. godine, onda bi Katar domaćinstvo Mundijala podijelio sa nekim od zemalja iz regiona.

Odluka je već donesena da se Svjetsko prvenstvo 2026. godine, kada će domaćini biti Sjedinjene Američke Države, Meksiko i Kanada, proširi na 48 reprezentacija, a Infantino sada razmišlja da se to uradi četiri godine ranije.

Razgovaramo s prijateljima iz Katara

„Ako to bude bilo moguće, zašto da ne“, zapitao je Infantino i dodao:

„Moramo da vidimo da li je moguće to izvesti. Razgovaramo sa našim prijateljima iz Katara, razgovaramo i sa mnogim drugim prijateljima u regionu i nadamo se da bi se to moglo dogoditi. Ako i ne, barem ćemo pokušati, jer se uvijek moramo truditi da radimo stvari na bolji način“.

Govoreći na otvaranju novog sjedišta Azijske fudbalske konfederacije u Kuala Lumpuru, Infantino je potvrdio i svoj plan da poveća broj učesnika na Klupskom svjetskom prvenstvu.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.