Oglasi

Indijka pronađena mrtva nakon silovanja

Sedamnaestogodišnja djevojka pokušavala prijaviti silovanje, ali policijski službenici nisu otvorili zvaničnu istragu.
Višestruko silovanje jedne studentice u New Delhiju izazvalo masovne proteste u zemljiEPA

Mlada Indijka koju su silovali pripadnici kriminalne grupe počinila je samoubistvo pošto je policija vršila pritisak na nju da odustane od tužbe i uda se za jednog od silovatelja, potvrdili su policijski zvaničnici, a i rođaci žrtve.

Ovaj slučaj je još jednom skrenuo pažnju na to kako policija tretira žrtve seksualnog zlostavljanja u Indiji, navodi AFP.

Inspektor Paramjit Singh Gill rekao je da je sedamnaestogodišnja djevojka "trčala od nemila do nedraga" kako bi prijavila silovanje, ali da policijski službenici nisu otvorili zvanični istragu, prenosi agencija Tanjug.

Jedan od oficira ju je pokušao uvjeriti da povuče tužbu, rekao je Gill za AFP.

Zbog svog ponašanja, jedan policijski oficir je smijenjen, a drugi suspendiran, a tinejdžerka je pronađena mrtva pošto se otrovala.

Krivci nisu uhapšeni

Njena sestra je rekla za indijsku televiziju NTDV da je od djevojke traženo ili da prihvati finansijsko poravnanje ili da se uda za jednog od napadača.

Krivci nisu uhapšeni, mada je u četvrtak pritvoreno troje ljudi - dvoje navodnih napadača i jedna žena, njihova saučesnica.

Prema zvaničnim podacima, od ukupno 256.329 žrtava zločina prijavljenih prošle godine u Indiji, čak 228.650 su bile žene, mada se vjeruje da je pravi broj daleko veći, jer se žene ne usuđuju da prijave napade.

Početkom mjeseca je jedna studentica bila žrtva višestrukog silovanja u autobusu u New Delhiju, što je izazvalo masovne proteste u zemlji.

Ona je prebačena u četvrtak avionom u Singapur na liječenje teških unutrašnjih povreda.

Indijski premijer Manmohan Singh obećao je da će preduzeti mjere da bi se zaštitile žene u Indiji.

Izvor: Agencije