Indijac zlostavljao stotine djevojčica

Zlostavljanje djece rašireno je u Indiji, ali većinom se smatra tabuom zbog konzervativnosti društva (EPA)

Krojač u Indiji priznao je da je oteo, zlostavljao i silovao stotine školarki tokom prošlih deset godina, objavila je policija New Delhija otkrivši time jedan od najvećih serijskih pedofilskih zločina u toj državi.

Sunil Rastogi, 38-godišnji porodični čovjek, otac petero djece, uhapšen je na istoku indijske prijestolnice u sklopu istrage seksualnog zlostavljanja tri djevojčica u dobi između devet i deset godina. 

“Ovaj kriminalac, Sunil Rastogi, je iz grada Rudrapura iz savezne države Uttar Pradesh i po zanimanju krojač. Tokom ispitivanja nam je otkrio da je najmanje jednom sedmično dolazio iz Rudrapura te je kako bi zadovoljio svoju pedofilsku pohotu ciljao djevojčice u dobi između sedam i deset godina “, otkrio je Omvir Singh Bishoi, zamjenik šefa policije istočnog Delhija.

Žrtve se boje priznati

Policija je naglasila kako Rastogi ne zna tačan broj djevojčica koje je seksualno napastvovao od 2004., ali da bi ih moglo biti “na stotine”.

Zlostavljanje djece rašireno je u Indiji, ali većinom se smatra tabuom zbog konzervativnosti društva te se ignorira unutar porodica, pojašnjavaju aktivisti. Dodaju kako se žrtve često boje priznati što im se dogodilo jer se boje da će one biti okrivljene.

U 2015. godini u Indiji je bilo više od 94 hiljada zločina nad djecom, pokazuju državni podaci, a 40 posto takvih zločina spolne je prirode.

Izvor: Agencije