Indijac zaklao 14 članova svoje porodice

Za masakr nad muslimanima bilo je optuženo 19 bivših policajaca (AP)

Muškarac iz okoline Mumbaija je mesarskim nožem zaklao 14 članova njegove porodice, među kojima sedmero djece, nakon čega je počinio samoubistvo, saopćila je policija.

Masakr se dogodio nakon što su se, radi porodičnog druženja, članovi porodice okupili kasno u subotu u jednoj od njihovih kuća u mjestu Thane, 32 kilometara od Mumbaija, rekla je policija.

“Napadač Hasnain Anwar Warekar objesio se nakon što je prerezao vratove svih ostalih članova porodice, uključujući i njegove roditelje,” rekao je glasnogovornik policije u Thaneu, Gajanan Laxman Kabdule, prenosi AFP.

Napad je preživjela samo jedna osoba – Warekarova sestra, koja je prebačena u bolnicu nakon što su njeni susjedi, koji su je čuli kako vrišti i poziva u pomoć, alarmirali policiju.

Jedina preživjela

“Mi još nismo u stanju da razgovaramo sa napadačevom 21-godišnjom sestrom, jedinom koja je preživjela masakr i koja je u teškoj traumi u gradskoj bolnici”, rekao je Kabdule.

Warekar (35) je napao porodicu nako što je njihovu hranu zatrovao sedativima, pišu lokalni mediji.

Ali, list Indian Express piše da je napadač izbo svoje žrtve nakon što su otišle na počinak.

“Dokazi na prvi pogled ukazuju na to da je optuženi zaključao sva vrata u kući i ubio svoju porodicu dok su oni spavali, nožem koji smo pronašli u blizini njegovog tijela”, citirana je izjava Ashutosha Dumbrea,  komesara policije u Thaneu.

Izvor: Agencije