Oglasi

Imenovana privremena uprava Zavoda u Pazariću

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine dala je saglasnost da na tri mjeseca budu imenovani novi članovi Upravnog i Nadzornog odbora te direktor.
Na poziciju v. d. direktora Zavoda postavljena je Mevlida BandićAl Jazeera

Vlada bh. entiteta Federacija Bosne i Hercegovine dala je u četvrtak saglasnost za smjenu direktora Zavoda za zbrinjavanje djece s poteškoćama u razvoju u Pazariću Redžepa Salića te članova Upravnog i Nadzornog odbora.

Privremeno su imenovani novi članovi uprave tog Zavoda, najduže na tri mjeseca.

Nakon smjene Salića s direktorske funkcije Vlada Federacije odobrila je imenovanje Mevlide Bandić za vršiteljicu dužnosti direktorice, pišu bh. mediji.

Objavljene fotografije štićenika

Tom odlukom federalne Vlade privremenim članovima Upravnog odbora Zavoda imenovani su Sulejman Haljevac, Anela Čović, Elvis Bekan, Mario Nenadić i Martin Grgić.

Dužnost privremenog predsjednika Nadzornog odbora vršit će Amer Kapo, a članovi su Erna Đelilović i Ankica Tvrtković.

Vlada Federacije donijela je tu odluku nakon što je zastupnica Naše stranke u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Sabina Ćudić objavila snimke sa štićenicima Zavoda koji su vezani, a te materijale objavili su i svjetski mediji.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.