Senijad Ibričić se oprostio od reprezentacije BiH

Senijad Ibričić je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine igrao od 2005. godine (Anadolija)

Senijad Ibričić, igrač turskog Kayserispora, odlučio je oprostiti se od nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, javlja Agencija Anadolija.

U pisanom saopćenju poslanom na adrese medija, istakao je “pod punom odgovornošću i svjestan svih posljedica, kritika, pohvala i ostalog, izjavljujem kako se i definitivno opraštam od voljene reprezentacije Bosne i Hercegovine”.

“Opraštam se jer želim više vremena provesti sa svojim najdražima, ali ću i dalje ostati vjerni navijač ‘Zmajeva’, što sam, zapravo, i bio cijelo ovo vrijeme, pogotovo na utakmicama Mundijala u Brazilu, gdje sam možda i neopravdano stavljen u drugi plan”, istakao je Ibričić, koji, uz golmane Asmira Avdukića i Jasmina Fejzića, jedini od 23 igrača koja su činila tim Bosne i Hercegovine na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Brazilu nije odigrao ni minutu.

Ibričić je dodao i da je razloga za njegov oproštaj od reprezentacije Bosne i Hercegovine mnogo.

“Svi koji me znaju i prate moju karijeru svjesni su koliko mi znači dres reprezentacije Bosne i Hercegovine. Međutim, ono što ne želim, a što se bespotrebno potenciralo kroz medije posljednjih nekoliko mjeseci, jeste da mi se spočitava da sam u najboljem timu jer sam nečiji prijatelj. Suvišno je bilo šta komentirati na tu temu, jer sam dres bh. reprezentacije, prije svega, zadužio zahvaljujući igrama na terenu, a ne prijateljstvu s drugim igračima. Ne bježim od toga da sam prijatelj s Edinom Džekom, koji je idol moje i vaše djece, idol mnogih u ovoj zemlji, ali i šire, i ponosan sam i sretan što sam bio jedan od onih koji su ga primili na najbolji način kada je prvi put obukao dres Bosne i Hercegovine”, poručio je Ibričić.

Novi vjetrovi

“I meni, kao i svima vama, san je bio otići na SP. Dugovao sam to sebi, svojoj braći, svojim roditeljima, svojim Ljutim Krajišnicima, koji su izgubili živote bodreći nas na utakmici u Kaunasu. Nakon što me nije bilo u timu protiv Egipta u Innsbrucku, već tada sam razmišljao da se oprostim, ali zbog svega gore navedenog i mnogih drugih stvari, želio sam biti dio tima koji je ponosom ispunio srca većine vas u Bosni i Hercegovini. Brazil je bio moj san i otišao sam tamo, sjedio sam na klupi i navijao. I nema veze, opet bih to uradio, jer volim svoju zemlju, bez obzira na to ko je selektor i da li on smatra trebam li igrati. Naravno da mi je žao što nisam dobio ni minute, jer svi ostali su osjetili teren, a ja, koji sam tu godinama, sjedio sam i gledao. Zato i zbog još mnogih drugih stvari želim reći zbogom, jer sam svjestan da reprezentacijom pušu neki novi vjetrovi i da za mene više nema mjesta.”

Ibričić je od 2005. godine u reprezentaciju Bosne i Hercegovine pozivan za 42 utakmice, u kojima je postigao četiri gola.

Prema zvaničnim podacima Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, u bh. dresu na terenu proveo je 1.898 minuta, piše Anadolija.

Izvor: Agencije