Ibrahimović pauzira sedam mjeseci, upitna karijera

Zlatanu Ibrahimoviću je pukao prednji križni ligament, zbog čega mora na operaciju koljena (EPA)

Švedski nogometni as i napadač engleskog Manchester Uniteda Zlatan Ibrahimović (35) pauzirat će najmanje sedam mjeseci, nakon što je u revanš utakmici četvrtfinala Lige Evrope protiv belgijskog Anderlechta teško povrijedio koljeno.

Ibrahimović je zadobio povredu u 90. minuti utakmice, kada je nezgodno doskočio nakon duela s odbrambenim igračem belgijskog tima.

Menadžer “Crvenih đavola” Jose Mourinho je nakon utakmice izjavio kako su prve prognoze negativne i kako nije optimističan.

“Nemam dobar osjećaj, htio bih biti optimističan, ali nisam”, rekao je portugalski strateg na klupi engleskog tima.

Nažalost, crne slutnje pokazale su se tačnim.

Ponude iz Kine i SAD-a

Ibrahimoviću je, po svemu sudeći, pukao prednji križni ligament, zbog čega mora na operaciju koljena i, prema prvim prognozama, neće se vratiti na terene do januara 2018. godine.

Povreda je došla u loše vrijeme i za United, i za Ibrahimovića.

Mourinho je ostao bez najboljeg igrača u završnici sezone, kada tim iz Manchestera lovi mjesto u Ligi prvaka, ali i titulu pobjednika Lige Evrope, dok je nakon ove povrede nejasna budućnost Ibrakadabre.

Dio stručnjaka smatra kako bi ovo mogao biti kraj njegove karijere.

Ibrahimović je ove sezone postigao 28 golova u svim takmičenjima, a na kraju sezone ističe mu ugovor.

“Crveni đavoli” su mu nedavno ponudili produženje ugovora za 12 mjeseci, a imao je i nekoliko dobrih ponuda iz Kine i Sjedinjenih Američkih Država.

Izvor: Agencije