Oglasi

I Tajland uvodi 'ulaznu' taksu za turiste

Tajlandska vlada namjerava svim stranim turistima naplaćivati taksu za zdravstveno osiguranje.
Turisti godišnje naprave približno 8,34 miliona eura troška u tajlandskim bolnicamaEPA

Tajlandska vlada planira do kraja godine svim stranim turistima da uvede taksu od 100 bahta (2,7 evra) za zdravstveno osiguranje, objavili su turistički zvaničnici.

Nova mera, koja će stupiti na snagu za šest meseci, neophodna je i neće negativno uticati na tajlandsku turističku industriju, rekao je državni sekretar u Ministarstvu turizma Čote Tracu.

Tajlandska vlada već godinama planira da uvede obavezno zdravstveno osiguranje za sve posetioce jer oni godišnje naprave približno 300 miliona bahta (8,34 miliona evra) troška u tajlandskim bolnicama, objavilo je Ministarstvo javnog zdravlja.

Broj turista u porastu

Broj stranih turista u Tajlandu raste iz godine u godinu.

Prošle ih je bilo 38 miliona, a ove ih se očekuje 41 milion.

Novozelandska vlada nedavno je najavila da će turistima naplaćivati 35 novozelandskih dolara (20-ak evra) na ulasku u zemlju i uglavnom ih nameniti zaštiti prirode te države.

Budući da je Novi Zeland prošle godine posetilo 3,8 miliona stranih turista, to bi značilo da će vlada novom taksom prihodovati približno 76,7 miliona evra, koje će nameniti zaštiti životne sredine i ulaganju u infrastrukturu.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.