I srpski vaterpolo klubovi u Jadranskoj ligi

Predviđeno je da Jadranska liga u novom formatu krene početkom oktobra (EPA)

U regionalnoj vaterpolskoj Jadranskoj ligi od sljedeće će se sezone uz hrvatske, crnogorske i slovenske klubove natjecati i srpski, pa će liga brojati 16 momčadi, objavio je Hrvatski vaterpolski savez (HVS).

„Hrvatski vaterpolski savez zajedno sa crnogorskim, slovenskim i srpskim savezom definitivno je dogovorio uspostavu nove regionalne vaterpolske lige. Ligu će sačinjavati ukupno 16 klubova, uz napomenu kako će u njoj nastupati svih osam hrvatskih prvoligaških klubova. Predviđeno je da liga krene početkom listopada“, objavio je HVS.

Objašnjavaju i kako će se prvi dio natjecanja odigrati na način da će se uspostaviti dvije skupine koje će biti sastavljene od osam klubova, temeljem prošlogodišnjeg plasmana, a sve ostale pojedinosti vezane uz sustav natjecanja uskoro će definirati Upravni odbor Regionalne lige.

Hrvatski predstavnici u Jadranskoj ligi bit će riječko Primorje EB, Jug CO iz Dubrovnika, zagrebačka Mladost i Medveščak, splitski klubovi Mornar BS, Jadran i POŠK, te Opatija. Srbiju će predstavljati Crvena zvezda, Vojvodina, Partizan i Radnički iz Kragujevca, Crnu Goru Jadran iz Herceg-Novog, Budva i Primorac iz Kotora, a Sloveniju Branik iz Maribora.

Bukić: Još jača liga

Jedan od najboljih hrvatskih vaterpolista svih vremena i visoki dužnosnik HVS-a Perica Bukić nedavno je za Al Jazeeru rekao kako će novi format Jadranske lige donijeti nove kvalitetne duele i pune tribine pored bazena.

„Kad od sljedeće sezone postojeću ligu proširimo i na najkvalitetnije klubove iz Srbije, već postojeću najjaču ligu na svijetu učinit ćemo još jačom i zanimljivijom“, rekao je tada Bukić.

Objasnio je kako će proširena liga donijeti još više utakmica kroz koje će „već dokazani igrači pokazati sve što znaju, ali će i stasavati nove generacije mladih igrača“.

„Očekujem pune tribine, jer će utakmice ovih klubova biti iznimno zanimljive, kvalitetne i neizvjesne“, najavio je Bukić.

Izvor: Agencije