Husref Musemić razriješen dužnosti trenera FK Sarajevo

Klub je došao do trenutka kada su potrebna nova rješenja u načinu vođenja prvog tima, objavila je uprava FK Sarajevo (Anadolija)

Na hitnoj sjednici Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo, koja je održana u ponedjeljak poslije podne, donesena je odluka da se Husref Musemić razriješi sa pozicije šefa stručnog štaba.

“Zbog nezadovoljavajućeg kvaliteta igre, koji je evidentan u posljednje vrijeme, i u razgovoru s većinskim vlasnicima upravljačkih prava, došlo se do zaključka da je klub došao do trenutka kada su potrebna nova rješenja u načinu vođenja prvog tima”, saopćili su iz FK Sarajevo, prenosi Anadolija.

Dodaje se da će u narednom periodu rukovodstvo FK Sarajevo obaviti razgovore s određenim brojem kandidata za poziciju novog šefa stručnog štaba, a konačna odluka bit će donesena u konsultacijama s većinskim vlasnicima upravljačkih prava.

‘Zahvalnost za rad i doprinos’

“U narednih nekoliko dana javnost će biti upoznata s informacijom ko će privremeno voditi prvi tim u predstojećoj utakmici, koja se igra 7. decembra 2019. godine protiv Zvijezde 09. FK Sarajevo se zahvaljuje treneru Musemiću za sav rad i doprinos koji je u proteklom periodu dao za klub, čime je ostavio snažan pečat u našoj historiji, te mu želi mnogo uspjeha i sreće u narednim angažmanima i životu”, zaključili su iz aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine.

Nakon 18 odigranih kola u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, Sarajevo zauzima drugo mjesto sa 35 bodova, koliko ima i lider Željezničar.

Upravo je poraz od Željezničara od 1:3, u utakmici igranoj u subotu, prelio čašu strpljenja Upravnog odbora FK Sarajevo.

Željezničar je gradskog rivala teško porazio i u prvoj utakmici ove sezone, na stadionu Grbavica, kada je bilo 5:2.

Izvor: Agencije