Huligani pokvarili Rakitiću odmor na Ugljanu

Ivan Rakitić je iznajmio luksuznu vilu koja se nalazi u uvali Čeprljanda (EPA)

Vila u kojoj je boravio hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić na otoku Ugljan je napadnuta, pa je on odlučio da sa svojom porodicom napusti to mjesto.

Saopćeno je da je grupa od šest mladića napala vilu u kojoj je Rakitić boravio, tako što je bacala kamenje i pritom razbila prozore i vrata, prenijeli su hrvatski mediji.

Napadači su pobjegli u nepoznatom smjeru.

Rakitić je iznajmio luksuznu vilu koja se nalazi u uvali Čeprljanda.

“Nešto prije 15 sati u petak, nepoznati počinitelj razbio je staklo na turističkom objektu u vlasništvu turističkog društva. Nije bilo ozlijeđenih, a u vrijeme incidenta nitko se nije nalazio u objektu”, rekla je za Index.hr zamjenica glasnogovornika zadarske policije Nikolina Bačić dodajući kako je u toku kriminalistička obrada.

Rakitić nije tražio zaštitu policije

Nije utvrđeno kojim predmetom je razbijeno staklo, kažu iz MUP-a.

“Istina je da je Rakitić napustio otok, no priča o nekakvom huliganskom napadu u kojem su razbijena ‘sva vrata i prozori’ naprosto ne stoji’, kaže direktorica Turističke zajednice (TZ) Ugljan Dražena Strihić.

“Naravno da osuđujemo takvo ponašanje u kojem se uznemiravaju naši gosti. No, nije bilo tako dramatično. Nakon incidenta Rakitić je ispred vile potpisivao autograme i malo se družio. Na kraju dana ipak je odlučio napustiti otok. Rekao je da mu je žao što se to dogodilo”, rekli su za Index iz TZ-a Ugljan.

Taj napad prokomentarisao je i selektor reprezentacije Hrvatske Ante Čačić koji smatra da se radi o ‘terorističkom napadu’.

“Mislim da smo svi znamo da je ovo jedan čin za nerazumjeti, da je nanio veliku bol Rakitiću i njegovoj porodici koji je želio u zemlji svojih očeva i djedova s djecom se odmoriti. Kakvi smo prema drugima, ako smo ovakvi prema svojima? Ne znam što nam još treba da se uhvatimo u koštac s ovakvim terorizmom, vandalizmom. Mi se bojimo to nazvati pravim imenom”, rekao je Čačić. 

U napadu niko nije povrijeđen, a Rakitić prilikom odlaska s Ugljana nije tražio zaštitu policije, javlja Zadarski.hr.

Izvor: Agencije