Oglasi

Huawei u narednih pet godina ulaže 1,5 milijardi dolara

Pripremljeni su razvojni paketi za više od 1,8 miliona programera u cilju prodrške razvoja mladih IT talenata.
Ostvarena je i saradnja sa 72 univerziteta iz ove oblasti u cilju pokretanja Inteligentne fondacijeEPA

Kompanija Huawei na ovogodišnjem skupu Huawei Connect 2020, koji se održava online, najavila je ulaganja od 1,5 milijardi dolara u narednih pet godina, ali i programe podrške za 1,8 miliona programera.

Predstavnici te kompanije rekli su, kako je prenieto u saopćenju, da su pripremljeni razvojni paketi za više od 1,8 miliona programera u cilju prodrške razvoja mladih IT talenata, a ostvarena je i saradnja sa 72 univerziteta iz ove oblasti u cilju pokretanja Inteligentne fondacije, prenosi Tanjug.

Platforma vještačke inteligencije

U odnosu na 2016. godini, kako je istaknuto, kada je 25.000 programera radilo na cloud i kompjuterskim tehnologijama, taj broj danas je porastao na 1,8 miliona, što je za 70 puta više.

Na skupu Huawei Connect 2020 predstavljena je i platforma vještačke intelegencije za omogućavanje ModelArts 3. 0.

Istaknuto je da ta kompanija nudi dvije glavne platformu za distribuciju aplikacija, odnosno Huawei Cloud Marketplace i Huawei AppGallery, koje omogućavaju brz dolazak do potencijalnih korisnika širom svijeta, a istovremeno nude programe poslovne podrške.

Izvor: Agencije
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.